To odpowiednik polskiego Tłustego Czwartku, ale zamiast pączków Francuzi smażą wtedy naleśniki. Karolina Noworolnik, Katarzyna Rusin oraz Agata Tomas, które reprezentowały naszą placówkę zajęły II miejsce.
Konkurs składał się z trzech części. Uczestnicy musieli zaprezentować jury plakat zawierający przepis na naleśnik (ciasto oraz nadzienie), upiec naleśnik (na słodko lub na słono ) do degustacji jury oraz przygotować strój karnawałowy.
Na karnawał 2011 wybraliśmy zwierzęta, które kojarzą się z Francją. Karolina Gacek oraz Dominika Bremer wykonały plakat w kształcie żaby w czapce Napoleona, Emilia Witek upiekła naleśnik z serem i brzoskwiniami w kształcie ślimaka, a Karolina, Agata i Kasia przygotowały stroje kogutów, ślimaka oraz prezentację w języku francuskim.
Zobacz zdjęcia:


